Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Ό,τι δε συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά…


Καλησπέρα!

Αφορμή για το θέμα ήταν μια κατάσταση, της Ιωάννας, στο facebook.
Κατά πόσο λοιπόν ισχύει αυτή η φράση;

Προσωπικά, πιστεύω πως είναι μία φράση που τη λέμε σαν παρηγοριά στον εαυτό μας όταν αρχίσουμε να απογοητευόμαστε και θέλουμε να κάνουμε κάτι για να νιώσουμε καλύτερα.

Άλλωστε, ποιος θέλει να πεθάνει; Πεθαίνει όμως, τι σημαίνει αυτό; Πως δεν αγαπούσε τη ζωή; Όχι!

Κάποιος ασθενής δε θέλει την υγεία του; Τη θέλει! Δύσκολα όμως αλλάζει κάτι.

Γενικά, ως άνθρωποι αναζητούμε συνέχεια κάτι, άλλοτε μικρό και ασήμαντο και άλλοτε μεγάλο και σημαντικό, όμως τα θέλω μας δε γίνονται πάντα πραγματικότητα. Είτε αυτό για αυτό συμβαίνει για καλό είτε για κακό.

Εσείς τι πιστεύετε;
Έχει απήχηση στη σήμερον ημέρα ο τίτλος της δημοσίευσης;

4 σχόλια:

 1. Λοιπόν...Δεν νομίζω πως η παραπάνω φράση καλύπτει όλες τις πτυχές κ όλα τα περιστατικά της ζωής μας.Όπως πολύ σωστά ανέφερες ποιος άρρωστος δε θέλει τη ζωήαλύπτει όλες τις πτυχές κ όλα τα περιστατικά της ζωής μας.Όπως πολύ σωστά ανέφερες ποιος άρρωστος δε θέλει τη ζωή του?Ή τι μπορεί μια γυναίκα που δε μπορεί να κάνει παιδιά να ποθεί κάτι περισσότερο από αυτό?Τίποτα νομίζω.
  Άρα μάλλον πως αναφέρεται στα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ή να αποκτήσουμε αρκεί να το προσπαθήσουμε ανάλογα με τη σημασία που έχουν για εμάς.
  Για παράδειγμα δε μπορεί ένα παιδί που πάει 3 η λυκείου και λέει πως τ όνειρο της ζωής του είναι να γίνει γιατρός να γυρνάει από καφέ σε καφέ και να μη διαβάζει όσο περισσότερο μπορεί για να το πετύχει.Θα μου πεις μπορεί να έχει μια ατυχία και να μη γράψει σε ένα μάθημα.Συμβαίνει και θα συμφωνήσω.Αλλα πρώτον όσο διαβάσει τόσες περισσοτερες πιθανότητες έχει να τ πετύχει και δεύτερον θα μπορέσει να περάσει σε 1 εξίσου καλή, παρεμφερή σχολή με λίγο μικρότερη βαθμολογία.
  Άλλο παράδειγμα,δε μπορεί ένας άνθρωπος να ποθεί έναν άλλον αλλά να μην κάνει τπτ γι'αυτό!Να μην προσπαθήσει!Δε γίνεται να λέω σε κάποιον ότι είναι το άλλο μου μισό και ότι πιο σημαντικό είναι στη ζωή μου και αν χρειαστεί να τον ακολουθήσω και είναι εφικτό να μην το κάνω!Γιατί δε μπορώ να αφήσω τους φίλους μου ή επειδη για παράδειγμα θα χρειαστεί να πάει για δουλειά σε ένα μικρό νησί και εγω δεν είμαι διατεθιμένη να αφήσω τις ανέσεις της πόλης!Τότε μάλλον δεν είναι ό,τι ποθώ περισσότερο!
  Σε αυτές τις περιπτώσεις ό,τι δεν έχουμε μάλλον είναι κάτι το οποίο δεν ποθήσαμε αρκετα!
  Δεν ξέρω αν έκανα απολύτως κατανοητό το τι θέλω να πω...
  Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ και είναι στο χέρι μας πρέπει να προσπαθήσουμε τόσο μέχρι να τα καταφέρουμε.Κάποιες φορές είναι εύκολο.Άλλες όχι.Το θέμα είναι τι προτεραιότητες έχουμε βάλει και τι είμαστε ικανοί να κάνουμε ή ακόμη και να θυσιάσουμε για να το καταφέρουμε!
  Αυτά από μένα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και πάλι όμως στην περίπτωση της σχέσης που λες πρέπει να υπάρχουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και κατανόηση πάνω απ' όλα. Εκτός αυτού, το ότι είμαι σε σχέση δε σημαίνει ότι θα σταματήσω σπουδές, εργασία κτλ.

  Σίγουρα ισχύει το ρητό ''συν Αθηνά και χείρα κίνει'' απλά έχω την εντύπωση πως δεν ισχύει η φράση.

  Ίσως πάλι, η φράση να διαφοροποιείται ανάλογα με τα άτομα. (βλ. απαισιόδοξα, αισιόδοξα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όπως είπα εφόσον είναι εφικτό.Υποτίθεται οτι οι αμοιβαίες υποχωρήσεις,η κατανόηση, η αγάπη κτλ είναι που μας κάνουν να είμαστε με κάποιονΦυσικά και δε θα αφήσεις τις σπουδές ή τη δουλειά σου.Αλλα αν μπορείς και έχεις απιφασίσει ότι δε θες να χάσεις αυτόν τον άνθρωπο τότε θα τον ακολουθήσεις.Με αντάλλαγμα να αφήσεις πίσω φίλους ή να πας σε ένα μέρος με λίγες ευκολίες και ανέσεις.Αν επιλέξεις να κάτσεις εκεί που είσαι τότε αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ότι ποθείς περισσότερο!Εννοείται πάντα ότι μπορείς αλλά ότι θα στερηθείς κάποια άλλα.Απο κει κ πέρα τα ζυγίζεις.Αν αποφασίσεις να είσαι με την παρέα σου τότε αυτό είναι που ποθείς περισσότερο.
  Η φράση αυτή δεν καλύπτει όλες τις πτυχές της ζωής μας και φυσικό είναι.(βλ. ανυπέρβλητες ή ανώτερες δυνάμεις)
  Από κει και πέρα όταν κάτι είναι μέσα στις δυνατότητες μας εξαρτάται από το πόσο θέλουμε να το αποκτήσουμε.
  Όταν μετά το τέλος των πανελληνίων οι φίλοι μου έβγαιναν συνέχεια, εγώ πήγαινα πρωί απόγευμα στο στάδιο για προπονήσεις για τη σχολή που ήθελα.Κι όμως απέτυχα.Την επόμενη χρονιά στο τέλος του σχολικού έτους άρχισα πάλι τις προσπάθειες.Καλοκαίρι και γω έτρεχα πρωί και απόγευμα 5 φορές την εβδομάδα.Κοιμόμουν νωρίς και πρόσεχα τη διατροφή μου.Και ναι τα κατάφερα κ τώρα είμαι εδώ που είμαι.Με ένα επάγγελμα που πάντα ήθελα...Δεν απογοητεύτηκα.Απλά την επόμενη φορά προσπάθησα περισσότερο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ενδιαφέρουσες απόψεις. ;)

  Πότε θεωρείς ότι κάτι είναι πάνω από τις δυνατότητές μας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή